Faydalı bilgiler

Hırsızlık Hastalığı (Kleptomani)

Hırsızlık Hastalığı (Kleptomani) Son birkaç yıl içerisinde haberlerde mutlaka zenginlerin marketlerden bir şeyler çaldığını mutlaka görmüşsünüzdür. Bu durum zengin insanların çaldıkları şeye ihtiyacı olduğunu mu gösterir?

Hırsızlık Hastalığı (Kleptomani) Son birkaç yıl içerisinde haberlerde mutlaka zenginlerin marketlerden bir şeyler çaldığını mutlaka görmüşsünüzdür. Bu durum zengin insanların çaldıkları şeye ihtiyacı olduğunu mu gösterir? Tabii ki hayır. Haberlerde gördüğünüz zengin kişileri takip ediyorsanız mutlaka fark etmişsinizdir, onların sağlık durumları son zamanlarda pek de iyi sayılmaz. Psikolojik çöküntü içindeler ve muhtemelen çocukluklarına özlem çekiyorlardır. Bu yazıda sizlere Hırsızlık Hastalığı Kleptomani’nin ne olduğundan bahsedeceğiz. Bu durum belki sizde de vardır, kim bilir?

Hırsızlık Hastalığı (Kleptomani) Son birkaç yıl içerisinde haberlerde mutlaka zenginlerin marketlerden bir şeyler çaldığını mutlaka görmüşsünüzdür. Bu durum zengin insanların çaldıkları şeye ihtiyacı olduğunu mu gösterir?

Hırsızlık Hastalığı (Kleptomani) Nedir?

Halk arasında “Hırsızlık Hastalığı” olarak bilinen Kleptomani, maddi gücünün yeteceği bir şeyi istemsizce çalmaktır. Ayrıca bu çalma içgüdüsü çeken bireylere Kleptoman denir.

Çalma hastalığı yani Kleptomani kadınlarda, erkeklerden daha çok görülür. Kleptoman bireyler çaldıktan hemen sonra pişmanlık duyup, geri verme dürtüsü içindedirler. Bazı insanlar ailelerinin veya arkadaşlarının eşyalarını çalabilmektedirler.

Kleptomani hastası olan bireyler çalma anından önce adrenalin hormonu salgılarlar ve stresli olurlar, çaldıkları sırada zevk alırlar ve mutluluk duyarlar ama bu duygu kısa süre sonra yok olur gider ve yerini pişmanlık hissi basar.

Hırsızlık ve kleptomani arasında çok büyük farklar vardır. Kleptoman bireyler eylemi tek başına yapar ve çaldıkları eşyanın parasal değeri yoktur. Çaldıkları eşyayı alabilecek ekonomik güçlükleri bulunmaz, isteseler alabilirler. Planlı bir hırsızlık yapmazlar her şey aniden olur.

Hırsızlık yapan bireylerin çaldıkları şeyi alabilecek ekonomik durumları yoktur ve para için çalırlar yani çaldıkları şeyin değeri büyüktür. Hırsızlık yapmak için planlı ve programları olurlar çoğu zaman da grup olarak bu eylemi gerçekleştirirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu