Sağlık

Enerji veren en sağlıklı 8 atıştırmalık

Evinizde veya çalıştığınız yerde bir kavanoz fıstık ezmesi bulundurun ve işe gitmeden önce çantanıza veya cebinize bir elma koyun. Gün ortası yorgunluğu geldiğinde, elmayı dilimler halinde kesin ve bir çorba kaşığı fıstık ezmesine batırıp tüketin. Protein size uzun süreli enerji verecek ve vücudunuz elmanın doğal şekerlerini, otomat atıştırmalıklarında bulunan işlenmiş şekerlere göre daha yavaş yakacaktır.

Üzerine mısır gevreği serpilmiş yoğurt enerjinizi tekrar geri almanız için hızlı bir şekilde karbonhidrat protein kombinasyonunu verir. Lifle dolu ve porsiyon başına yedi gramdan az şeker içeren tam tahıllı bir tahıl seçtiğinizden emin olun. Yoğurt için, fincan başına 20 gramdan az şeker içeren az yağlı seçenekleri seçin. Harika bir seçenek, sade yoğurt satın almak ve onu bal gibi doğal bir tatlandırıcı ile tatlandırmaktır.

Patlamış mısır aslında sağlıklı bir tam tahıllı karbonhidrattır. Kan şekerinizi sabit tutar ve sizin için cips ve kraker gibi diğer gevrek atıştırmalıklardan çok daha iyidir. Tereyağsız bir versiyon seçin ve baharatlarla çeşnilerle baharatlayın.

Bu yağ ve lif kombinasyonu, öğleden sonraya kadar sizi enerjik ve tok tutacaktır. Humus sağlıklıdır, ancak kalori ile doludur, bu yüzden bir ¼ fincan porsiyona bağlı kalın. Susuz kalmamak için salatalık, turp, domates ve biber gibi su içeriği yüksek sebzeleri seçin.

Yumurta, hassas bir kabuk içinde proteinlerin, yağların ve animo asitlerin sihirli bir kombinasyonudur. Muhtemelen iş yerinde bir yumurtayı haşlayamaz veya karıştıramazsınız, bu yüzden birkaçını evde kaynatıp öğle yemeği çantanıza koymayı deneyin.

Tatlı havasında mısınız? Bir kare bitter çikolata, kafeine benzer kimyasal bir bileşik olan teobromin ile yüklenir. Canlanmanın daha lezzetli bir yolunu düşünemiyoruz.

Muz, potasyum ve B vitaminleri içeren orijinal kolay ve güçlü atıştırmalıktır.

Badem

Kuruyemişlerin lezzetli, uzun süre dayanıklı ve harika bir protein ve yağ kombinasyonu sunar. Bademler oldukça yaygın olarak bulunur ve çiğ veya kavrulmuş, tuzlanmış veya tuzsuz lezzetlidir. Bir parça meyve ile harika bir uyum sağlarlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu